טיפול בפטרת ציפורניים בידיים

פטרת ציפורניים היא סוג של זיהום אשר נגרם על ידי פטריות, כאשר ברוב המקרים מדובר על פטריות הנמנות על משפחת "דרמטופיטים" אך ישנם מקרים בהם מדובר בפטריות הנמנות על משפחת העובשים והשמרים.
פטרת ציפורניים מהווה את נחלתה של חלק גדול מהאוכלוסייה, אך השכיחות שלה הינה גבוהה יותר בקרב אנשים עם מערכת חיסון מוחלשת כמו: חולי איידס, קשישים ומטופלים בכימותרפיה. 

פטרת ציפורניים בידיים

פטרת ציפורניים בידיים פחות נפוצה מפטרת בציפורני הרגליים ומהווה את נחלתה של כעשר אחוז מהאוכלוסייה.
פטרת שכזו באה לידי ביטוי בתחושת גרד חזקה, בהופעה של נימים, קמטים בולטים ולעיתים גם פצעונים.  עם הזמן יופיעו גם כתמים לבנים – צהובים והציפורניים יהפכו להיות רגישות למגע.

הטיפול בפטרת ציפורניים בידיים

יש שיטות שונות לטיפול בפטרת ציפורניים בידיים ובין היתר: טיפולים ביתיים כמו: משחות וכדורים.
"תרופות סבתא" כמו: שמן עץ התה, חומץ הדרים, מיץ לימון ועוד..
אבל ההמלצה היא כמובן, לבחור בשיטות טיפול מקצועיות יותר כמו: טיפול מתקדם וחדשני בטכנולוגיית לייזר (קרן הלייזר הינה בעלת יכולות "להרוג" את הנבגים, אשר גורמים למעשה לזיהום בציפורניים) וטיפולים מקצועיים ואיכותיים, המטפלים בתופעה בצורה קפדנית, מעמיקה ומקיפה. 

איך למנוע את הישנותה של פטרת ציפורניים בידיים?

הפרמטר המרכזי עליו חשוב לשים דגש בכדי למנוע פטרת בידיים הוא כמובן, שמירה על היגיינה.
יש להקפיד על רחיצת הידיים עם הסבון ולייבש אותם לאחר השטיפה. יש לדאוג לגזור ולשייף את הציפורניים בצורה קפדנית ואיכותית – וכמובן, להקפיד על הסטריליות של הכלים באמצעותם מטפלים ומטפחים את הציפורניים.
חשוב לציין שיש גם לא מעט חומרים טבעיים אשר בכוחם למנוע את התפשטותן של פטריות כמו תרכובות של שום עם מיץ לימון.
פעולה נוספת בה חשוב לנקוט היא לנסות ולהימנע מהדבקה, יש לקחת בחשבון כי ניתן פטרת ציפורניים עלולה לעבור גם לרגליים ולהפך.
מעבר לזה, כדאי לקחת בחשבון כי פטרת ציפורניים נפוצה יותר אצל אנשים אשר חיים באקלים לח או חם ושתופעות כמו פציעות, הזעת יתר ומגע ישיר עם אדם אשר סובל מפטרת ציפורניים, יכולים להוות כגורמי סיכון להתפרצות המחלה.

דילוג לתוכן